Evernote, iedereen heeft er wel al es van gehoord. Je kan er tekst, foto’s en links in verzamelen. Je kan het aanzien als een soort digitale notebook.
Maar je kan nog veel meer met Evernote. Hier lijsten we een paar dingen op waar je misschien nog niet aan dacht, maar erg handig kunnen zijn.

  1. Scan al jouw inkomende post naar een pdf in je Evernote account, geef elk document de nodige tag(s) (bv. telefoonrekening, gas rekening,..) De papieren versie kan je nadien gewoon op de vuilbak doen, of ergens in een map bewaren.  Als je iets nodig hebt, kan je gewoon op tag zoeken en heb je het exemplaar direct voor je op jouw scherm.
  2. Maak lijstjes en deel die met mensen. Ga je samen met anderen op reis, kan je perfect een todo lijstje maken en delen met die mensen. Iedereen kan dan dingen toevoegen.  Wees er maar zeker van dat dit een levendig lijstje wordt.
  3. Gebruik de webclipper om nota’s bij je bookmarks te zetten.  Zet ook verschillende sites/pagina’s met hetzelfde onderwerp bij elkaar. Als je nog een beetje verder denkt, maak je ineens een wishlist.
  4. Zet alle business kaartjes die je krijgt in je evernote.  Met de evernote app, kan je makkelijk alle visitekaartjes inscannen. Deze komen dan makkelijk doorzoekbaar in je account. Gedaan met dikke pakjes visitekaartjes bij te houden.
  5. Gebruik Evernote om je recepten in te bewaren. Maak lijstjes met ingrediënten, zodat deze ook zoekbaar worden. Zoek je een gerecht met een bepaald ingredient, hoef je deze alleen maar in te typen en je krijgt een hele resem gerechten die je kan maken.
  6. Maak gebruik van de camera om jouw handgeschreven nota’s te bewaren. TIP: Jouw handgeschreven nota’s worden doorzoekbaar eens ze in Evernote staan. Zo hou je alles bij van jouw brainstorm meetings. (Hoe maak je je nota’s doorzoekbaar in Evernote (Engels))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here